La nostra història

Els orígens de la pastisseria serra

La Pastisseria Celler Serra va ser fundada oficialment per la Sra. Mercè Guitart l’any 1904, era una petita adrogueria situada en el centre de Palafrugell.

Anys després, el seu fill Venanci Serra va estudiar pastisseria a Barcelona i cap als anys 20, va llogar part de la seu actual en la Plaça Nova, fent així un salt qualitatiu important. L’any 1923 es va fer un nou obrador i successivament es van anar fent reformes i ampliacions de la botiga.

Anys de tradició

Herència familiar

Uns anys més tard, cap als 50, es va comprar el local actual de la plaça i es van dedicar més a la pastisseria i la licoreria.

Va ser, però, el seu fill Enric Serra qui va especialitzar el negocio molt més. Primer ho va enfocar com un supermercat self-service amb productes estrangers, i després el va especialitzar com celler i botiga de formatges i d’alta xarcuteria. A més, va continuar ampliant la botiga i va construir un nou obrador.

Una gran herència

Anys d'experiència

Amb l’última generació, (el seu fill Enric), s’inaugura el celler subterrani, entren a formar part dels Mestres Cellerers de Catalunya, i de l’Associació de Botigues Especialitzades en Vins d’Espanya.

Reconeixement

un gran orgull

Finalment, el 9 de juny del 2004 el conseller en cap de la Generalitat, l’honorable Sr. Josep Bargalló va fer lliurament d’una placa commemorativa del centenari del negoci a l’antiga llotja de Barcelona.

En l’acte es van lliurar més de 70 acreditacions a botigues centenàries de Catalunya, així com premis a les millors iniciatives en l’àmbit del petit i mitjà comerç.

A més des de la conselleria de consum, comerç i turisme, es va fer defensa el comerç català de proximitat, destacant el seu caràcter familiar, especialitzat i de qualitat.

Coneix-nos

De generació en generació

MERCÈ GUITART

Venanci Serra

Enric Serra